Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

De vandrende jøder

Jøder flygter fra Europa. Væk fra alle de højtbesungne europæiske værdier som tolerance, menneskerettigheder, fred og belgisk chokolade. Problemet er, at denne udvandring ikke kan beskrives, for hvad i alverden skal man sammenligne den med? Alt kan sammenlignes med nazisme, kun ikke det med jøderne.

Muslimerne er vor tids jøder. Og hvad er jøderne så? Flygtninge behandles som jøderne i Nazi-Tyskland. Den danske regering sammenlignes med nazister. Alt sammenlignes med 30ernes Tyskland på nær de eneste ting, der kan sammenlignes: antisemitismen og jødernes flugt. Nazi-kortet er brugt op og har for længst relativeret Hitler og gjort Holocaust til en vittighed. Ofrene er jøderne. De kan da bare tage til Israel. Den stat blev jo oprettet, så europæerne kunne slippe for jøder.