Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

De Konservatives sjove mand

Som det fremgik af Berlingske i går havde De Konservatives nye sjove mand, hyperdemokraten Naser Khader, da han visionært undfangede forslaget om burka-forbuddet, til hensigt, at det også skulle være forbudt at være iklædt burka i private haver...

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som det fremgik af Berlingske i går havde De Konservatives nye sjove mand, hyperdemokraten Naser Khader, da han visionært undfangede forslaget om burka-forbuddet, til hensigt, at det også skulle være forbudt at være iklædt burka i private haver. Denne del af forslaget blev kun stoppet, fordi en journalist fra Jyllands-Posten, som Khader gravalvorligt havde betroet sin vision, forbarmede sig over Khaders nye parti og ringede til ledelsen for at spørge, om partiet virkelig ville forbyde burkaer på privat grund. Nu indrømmer Khader omsider over for fagbladet Journalisten, at hans burkaforbud også skulle ramme haverne. Han troede, at folks haver var en del af det offentlige rum, men - tilføjer han beroligende – »jeg kunne aldrig drømme om at foreslå, at det skulle gælde inden for hjemmets fire vægge«. Tilbage for De Konservative står nu kun i angst og bæven at afvente den ivrige demokratiforsvarers næste påfund. Hvis Naser Khaders hjerne var en del af det offentlige rum, kunne De Konservative måske slippe ud af kniben ved at fremlægge et forslag til en særlov, der forbyder Khader at undfange flere visioner til forsvar for demokratiet. Men selv om det kan virke sådan, er Khaders hjerne endnu ikke en del af det offentlige rum. Desuden er særlove noget skidt. Så det ville nok være klogt af den konservative ledelse at ansætte en talsmand til deres nye ivrige partifælle.