Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

De Konservatives redning

24DEBEva-Agnete-Selsing-140.jpg
Eva Agnete Selsing Fold sammen
Læs mere

Dommedag er afværget for Det Konservative Folkeparti. Ole Stephensen, kendt fra »Eleva2ren« i 1990erne, stiller op til Folketinget. Endda i den storkreds, hvor Rasmus Jarlov også er opstillet. Og det kan kun blive godt.

Lige nu er der nemlig hele to i folketingsgruppen, der interesserer sig for islamismen som den største trussel mod fædrelandet, nemlig Jarlov og Khader. Resten går mest op i vejret og grundskyld og nuttede dyr. Lykkes det partiet at få erstattet Jarlov med Ole Stephensen, som, efter eget udsagn, særligt føler for det grønne og savner »anstændig kommunikation«, er det partikonservative mål meget tæt på at være opfyldt. Så kan man stort set skifte »Gud, konge og fædreland« ud med »Miljø, grundskyld og tonen« – hvorefter vælgerne vil strømme til. De vil nok ikke være konservative, men hvem går også op i den slags længere?