Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Danske Kassem og Rollo

24DEBHans-Hauge-124219.jpg
Hans Hauge Fold sammen
Læs mere

Jeg er dansk, siger Fadi Kassem. Det skal nok passe, for han er socialist og pædagog. Men han skal også passe på. På DNA-forskerne. De er nutidens racetænkere, og hvis de undersøgte Kassem, ville han ikke være dansk. Heldigvis spilder DNA-forskerne mest tid og penge på lig. De har undersøgt »vikingen« Rollos lig. Det var danerkongen Dudo, som fordrev ham fra Danmark. Var Rollo norsk eller dansk? Det er et tåbeligt spørgsmål. Vikinger blev først opfundet i det 19. århundrede. Og der fandtes hverken danskere eller nordmænd før 1814. De er »made by nationalism« og ikke DNA.

Forskerne undersøgte to lig; men det var ikke Rollo. Før i tiden mente forskerne, at nordmænd og danskere var to racer. Den norske race var den bedste, for den var mindst raceblandet. Det er dermed et faresignal, når man slipper DNA-forskere ud i historien. De vil hurtigt videnskabeligt slå fast, at Kassims DNA hører til i Det Lykkelige Arabien. Så farvel Kassim.