Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Dansk Mandehadersamfund

Eva Selsing
Læs mere
Fold sammen

Der er mange reaktioner på overgrebene i Köln nytårsnat. Vi bringer, fra feminismen, Ulla Tornemand ind på scenen. Ulla er formand for Dansk Kvindesamfund og havde denne kommentar til ugerningerne – inklusive idiosynkratisk kommatering: »Den hvide mand har kronede dage og ve dig hvis, du er brun, for så får piben en anden lyd. Din tro, din kultur, dig, du er farlig for kvinder.«

Joda, hvis vi ser bort fra, at det ikke var »hvide mænd«, men unge ditto fra Nordafrika og Mellemøsten, der begik overgrebene. Og hvis vi ser bort fra løgnen om »den hvide mands« frihed til overgreb. Og hvis vi ser bort fra, at Ulla med sin betænkelige analyse frikender gerningsmændene, så ja. Så har hun ret. Men vælger man at inkludere virkeligheden i sin analyse, står det tilbage, at Ulla nok primært bruger overgrebene til at fremme sin private bekæmpelse af den hvide mand. Sådan står feminismen i dag, stolt og rank – helt ubrugelig for kvinder i nød, men særdeles givende for enhver med et blomstrende, hudfarvebaseret mandehad.