Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Dans mange kokke

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

Sidste år nedsatte fødevareminister Dan Jørgensen (S) en såkaldt Måltidstænketank. De 20 medlemmer talte kendte folk såsom ernæringsekspert Christian Bitz, madentreprenør Claus Meyer, TV-kokken Adam Price og professor Arne Astrup.

Mange møder og adskillige millioner kroner senere har tænketanken fremlagt tre måltidsråd: »Lær at lave mad – og lær det fra dig«, »Brug råvarer – og køb ind med ansvar for mennesker, dyr og klode« og »Spis sammen med andre - og nyd samværet og måltidet«.

Det lyder, som om de lige så godt kunne have opfundet den dybe tallerken. Og ikke alle er lige imponerede.

»Jeg er lidt skuffet. Man har sat 25 lyse hoveder sammen, og så kommer de med tre måltidsråd, som en 6. klasse vil kunne finde på i løbet af en halv time,« siger John Kofod, der er restauratør på Sortebro Kro og samtidig mangeårigt medlem af det gastronomiske selskab Bocuse d’Or.

Den gode kok overser, at Dan Jørgendens projekt aldrig handlede om god mad. Det handlede om valgflæsk og om Dan Jørgensen.

Ud fra den betragtning er det et mirakel, at det ikke er gået værre. Man siger, at mange kokke fordærver maden. Men mange kokke fordærver trods alt maden mindre end en enkelt politiker.