Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Dans gode råd

Så kom de endelig, de længe ventede tre spiseråd fra fødevareminister Dan Jørgensens tænketank. De er smaddergode: Dan synes, at folk skal lave mad selv, bruge råvarer (!) og spise sammen med andre. At komme frem til dette krævede blot en folkehøring, et panel af eksperter, og guderne må vide hvor mange skattekroner.

Onde og grimme tunger vil hævde, at det måske ikke var nødvendigt at bekoste så meget på noget, der nærmer sig det elementære. Men hvis det er det, de unge vil have, kan vi da supplere Dans gode råd med et par yderligere:

»Du skal ikke spise chips til morgenmad. Så bliver du nemlig tyk.« Eller: »Undgå at drikke saltsyre; det kan give nogle irriterende, sure opstød.« Og endelig, favoritten: »Snyd i skat – det, du betaler til fælleskassen, går alligevel ikke til de trængende, men til Dan Jørgensens glade, overflødige projekter.«