Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Dagens løgn om Gaza

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi skal have den daglige dosis Gaza i Danmark udsendt fra venstrefløjens presseagenturer. Vi skal ikke glemme Gaza, mens der er krige i Syrien, Irak, Yemen og Libyen, og diktatur i alle andre arabiske lande. Nej, Gaza er noget særligt. Det er blokeret af Israel – og Egypten. Hov, var det meningen? At tænke sig, at de har nævnt Egypten i selveste Politiken. Det må være undsluppet korrekturen. Marcus Rubin nævner det. Han har været på en af de utallige ture ind og især ud af Gaza. Fint fængsel hvor man kan det.

Gaza ligger fuldstændig i ruiner, står der. Løgn og arabisk. Puk Damsgaard viste på TV, hvordan skoler, musikkonservatorier, cafeer og ikke mindst mobiltelefoner fungerer upåklageligt. Og prøv at google universitetet og se luksus, der får RUC til at ligne en ruin. Dermed underminerede billederne hendes propagandareportage. Marcus Rubin viderebringer myten om, at blokade forhindrer byggematerialer i at komme ind. Men altså: Kan de da ikke selv lave mursten? Der har altid været ruiner i Gaza; de bruger dem til at vise besøgende. Rubin fortæller uden at opdage det selv: Tahrir faldt ned fra anden sal. Og hvad så? Jo, nu er hun i Israel for at blive behandlet? I Israel? Kunne det ikke komme på en busreklame?