Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Coster-Waldaus ydmyge mål

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

Nikolaj Coster-Waldau er en dansk stjerneskuespiller, som er blevet verdenskendt i TV-serien »Game of Thrones«. Men han er stadig mærket af sin danske opvækst – og sin bopæl.

»Siden jeg fik familie, har min store drøm været at eje mit hus i Lyngby og være gældfri, og det sker i 2015,« siger Coster-Waldau til dagbladet Børsen. I Danmark må selv store stjerner have ydmyge mål.

Coster-Waldaus næste ydmyge mål bliver givetvis at få råd til at betale sine ejendomsskatter. Heldigvis tjener han en del af sine penge i udlandet, og det skal være ham vel undt, at han dermed forhåbentlig får mulighed for at slippe lidt billigere i skat. Bare vi andre kunne gøre det samme.

Det sværeste er ikke at blive stjerne i Hollywood, men at blive gældfri og have råd til at betale skat i Danmark. Men måske kræver det først, at man bliver stjerne i Hollywood.