Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Cannabis – sæt i gang

05DEBjeve-Lars-R-Moeller-17.jpg
BMINTERN - Lars R Møller Fold sammen
Læs mere

Det virker som om, at lægestanden ikke fatter, at Folketinget laver landets love, som alle haver at rette sig efter. Som bekendt vedtog Folketinget, at læger skulle udskrive cannabis til værdigt trængende patienter, og nu er der nogle, der nægter at gøre det. Bare fordi der ikke findes videnskabelige resultater.

Groft sagt må kalde til orden. Når Folketingets medlemmer, der som bekendt rummer al verdens visdom, har bestemt, at cannabis er godt for folket, kan det ikke nytte, at fagfolk ikke vil udskrive dette lægemiddel. Der er jo ingen tvivl om, at hvis noget mod forventning går galt, er det da politikernes ansvar, ikke den pågældende læge, og vedkommende vil da ikke miste sin autorisation. Alle politikere vil stå i kø for at tage ansvaret, så det er bare med at komme i gang.