Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Busteløs buste

05DEBjeve-Klaus-Kjoeller-Gr.jpg
BMINTERN - Klaus Kjøller Groft Fold sammen
Læs mere

Det er godt, at der nu omsider kommer en frue på Frue Plads, nemlig seismologen Inge Lehmann, der i 1936 opdagede, at Jordens inderste kerne er fast og ikke flydende.

Men det er for dårligt, at hendes monument kun viser det fundament, hvorpå hendes buste burde have stået på parade med Niels Bohr og alle mændene. I stedet har man så ridset et portræt af hende halvt nede på den side af fundamentet, som vender bort fra mændene. Og udstyret forsiden af fundamentet med en lavthængende halv jordklode, som i pladsens stærke mandlige sammenhæng også må forstås som en fremhævelse af det kvindelige.

Men da Jorden som bekendt har to runde halvdele og kvinder to runde bryster, burde man i det mindste have forsynet monumentet med to halvkugler side om side. For at kompensere, at der mangler en buste.