Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Brøggers diaspora

Eva Selsing Fold sammen
Læs mere

Suzanne Brøgger ville ønske, hun var svensker. Det siger hun i et interview til den svenske avis Expressen. Begrundelsen er den danske indvandringspolitik og –debat, forklaret med et sandt festfyrværkeri af fejlslutninger – der er alt, lige fra skyld-ved-association over ublu 1930er-parafraser til forrygende non sequiturs (såsom at kritik af Thomas Vinterberg er lig med afskaffelse af ytringsfriheden).

Men situationen er altså så alvorlig, at Brøgger indirekte truer med at tage sin gode turban og gå. Til Sverige. Selv om tabet vil være stort og lægge det danske åndsliv øde, er der alligevel grund til at håbe, at mange vil ikke bare forstå, men ligefrem støtte projektet. Hvem ved – måske endda give en skærv til den forestående flytning af bøger, hårpynt og det tilsyneladende endeløse lager af nazikort?