Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Bramsen målløs

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, er ustandseligt i TV. Da det er umuligt for seerne at opfatte, hvad hun siger, uden samtidig at opfatte hendes person, så er indtrykket af hendes person en vigtig faktor, når alle de tvivlende vælgere skal beslutte sig til valget.

Derfor er det umuligt at overvurdere det indtryk, hun altid giver, af en 9. klasseselev, som mundtligt forelægger en gruppeopgave i klassen. Det kan være en fordel, fordi de mange lærere, som overvejer at stemme på Enhedslisten ved næste valg, heri måske kan se et tegn på, at Socialdemokratiet faktisk – trods skolereformens virkelighedsfjerne absurditeter – stadig i Bramsen har en direkte linje til skolens verden.

Men Bramsen bør dog undgå at indlede sine altid meget ordrige, usammenhængende udredninger med »Jeg er målløs«, således som hun gjorde fredag, inden hun talte alle til døde. Denne absurditet er for meget for vælgere, som stadig husker Thornings berømte absurditeter som »der kommer en god løsning i morgen« og de absurde løfter før sidste valg.