Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Boserup er sur

Danmark er en kvinde. Sådan ser venstrefløjen Danmark. Det er derfor, at de er så bekymrede for hendes omdømme, ry og renommé. For en ung blond pige, som ikke er anstændig og ordentlig, kan ikke få en mand. Som f.eks. nu islam-eksperten Rasmus Alenius Boserup, fra DIIS, der i en harddisk-udskrabskronik i Politiken revser det islamofobe danske folk. Også Boserup kender sine højskolesange. Danmark er et lidet land, en småstat, en lilleputstat, synger han. Han glemte lige Grønland, men lad gå: Hans speciale er Algeriet. Han er stadigvæk sur over »karikaturkrisen« og sur over folkeflertallet og sur over Venstre, og så kan enhver fortsætte. Vi har ligesom hørt de banale klicheer før.

Og hvorfor er han sur? Så De ordet »DIIS« (Dansk Insitut for Internationale Studier)? Stakkels Boserup skal flytte til Aarhus. Flygtninge kan man godt fordele rundt om i landet, men forskere. Det er noget andet. De bliver sure.