Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Børsen og kapitalisterne

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup
Læs mere
Fold sammen

Enhedslistens Pelle Dragsted er blevet udnævnt til »ugens optur« af kapitalisternes eget nyhedsorgan, dagbladet Børsen. »Vismænd gav Pelle Dragsted kuldegysninger,« fastslår politisk kommentator Helle Ib - altså kuldegysninger af glæde.

Helle Ib hylder Dragsted, fordi de økonomiske vismænd har givet ham ret i, at der kan være dynamiske virkninger af øget offentligt forbrug. Vismændene har lavet en undersøgelse, der viser, at 2,5 mia. kr. ekstra i udgifter til offentlig børnepasning vil øge arbejdsudbuddet med 250 personer. Men hvis nu Helle Ib havde divideret 2,5 mia. kr. med 250 personer, var hun nået frem til tallet ti mio. kr. per person. Og hvis man samtidig skal hæve skatterne – og dermed reducere arbejdsudbuddet – er der ikke megen mening med det.

Man kan ikke forvente, at skribenter på Børsen kan regne den ud. Bare fordi de skriver til kapitalister, er de jo ikke selv nødvendigvis kapitalister. Og det kan Pelle Dragsted være glad for.