Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Børn råber på pædagogik

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

Mange uledsagede flygtningebørn er hærdet gennem deres opvækst. Afhuggede lemmer er almindelig straf for tyveri og andre småting i lande, de kommer fra. Og de er kun nået frem til vores land takket være en hård kamp for overlevelse på en lang rejse.

Det er derfor ikke underligt, at de bliver forvirrede og utrygge, når de på Børnecenter Tullebølle på Langeland underlægges en moderne, dansk kvindelig centerleder, der møder dem med mildhed og dialog.

En nu fyret pædagog, medlem af Langelands kommunalbestyrelse for Enhedslisten, Tommy Storgaard, kræver i Jyllands-Posten mere konsekvens af ledelsen: »Når der er slåskamp, eller noget bliver ødelagt, er der ikke en konsekvens.« Der foregår også druk og stofmisbrug. Senest er børn fra centret sigtet for voldtægt og befamling af piger ved Langelandsfestivalen. Man må frygtsomt spørge, hvor langt ud moderne dansk dialog-pædagogik skal drive disse kønsovermodne børn, før deres nødråb om mere håndfast pædagogik høres.