Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Blindgyde

Claes Kastholm Hansen: Viggo Kampmann var en lynende begavet statsminister i Danmark, der måtte stoppes ude i lufthavnen, når han havde været på druk i et par døgns tid og nu ville til Helsinki for at supplere med nogle pægle træsprit og et saunabesøg.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han var statsminister i under to år, men får pr. 1. december alligevel en hel plads på Amager opkaldt efter sig. Københavns Kommunes vejnavnenævn hædrer også statsminister Vilhelm Buhls navn, men kun med en gade, og det kan også være nok til den mand, der i sin radiotale den 2. september 1942 sidestillede frihedskampen med forbrydelser og opfordrede til, at man skulle angive sabotører.

Ligesom Fanden hytter sine, hytter det socialdemokratisk dominerede vejnavnenævn sine, og det må vel være forklaringen på, at Buhl, men ikke den radikale Erik Scavenius, som var den eneste politiker, der efter krigen var mandfolk nok til at forsvare samarbejdspolitikken, ikke får en gade. Men Helle Thorning-Schmidt skal nok få én. Det bør blive en blindgyde.