Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Blandt de såkaldte primitive folkeslag er det en selvfølge, at man passer gamle familiemedlemmer

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Tænk lige over det

Lars Møller

Rudersdals borgmester, Jens Ive (V), har sat sindene i kog, fordi han mener at pårørende i højere grad skal hjælpe med at tage sig af ældre og syge familiemedlemmer. Dette kontroversielle synspunkt er slet ikke den vej som borgmesteren i Albertslund Kommune Steen Christiansen (S) vil gå. Kommunerne har nemlig ansvar for at levere den pleje og omsorg som borgerne har brug for og længere er den ikke.

Groft sagt vil i denne glade juletid blot henlede opmærksomheden på det fuldstændigt vanvittige i denne debat. Hvis vi ikke kan tage os af vores syge og ældre familiemedlemmer, burde vi se til de såkaldte primitive folkeslag, hvor dette overhovedet ikke er på dagsordenen. Det er en selvfølge, da de fleste stammefolk ved, at de bliver ældre og undertiden syge.

Halleluja

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Med stor nidkærhed har anklagemyndigheden for København og Frederiksberg gennemført en undersøgelse af kirkesangeres arbejdstilladelser. Den har omfattet en række kirker i det storkøbenhavnske. Man har i den forbindelse afdækket, at en amerikansk studerende ved siden af sine studier på Musikkonservatoriet gennem tre år har arbejdet som kirkesanger uden den nødvendige arbejdstilladelse.

Hun får nu en bøde på 15.000 for at synge i kirkekor. Anklagemyndigheden vil desuden have seks kirker i København og på Frederiksberg idømt bøder på mellem 4.000 og 48.000 kroner hver for »under skærpende omstændigheder« at have ansat den kvindelige sanger.

Groft sagt forstår til fulde anklagemyndighedens prioriteringer. I en tid hvor sager om skyderier i gaderne, økonomisk kriminalitet og voldssager hober sig op, er det kirkesangerne, vi går efter. Tak for proportionssansen. Halleluja.