Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Bjarke Ingels gyselige arkitektur gør verden til et grimmere sted

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

BIG forargelse

Eva Selsing

Der er nogen, der er blevet sure på arkitekten Bjarke Ingels, fordi han har mødtes med Brasiliens ikke-venstreorienterede præsident. Det må man ikke, okay? Vreden har blandt andet ført til, at en smart virksomhed har afbrudt samarbejdet med Ingels’ tegnestue.

Forudsigeligt i en krænkelsestid, hvor alt, der ikke er venstreorienteret, bliver skandaliseret. Men det er mærkeligt, at det er her, forargelsen sætter ind. For guderne skal vide, at der er rigeligt at blive forarget over hvad angår Ingels. Hans gyselige arkitektur, ikke mindst, der gør verden til et grimmere sted. Hvornår tager de letantændelige fat i det?

Skatteyderbetalt netkriger

Jarl Cordua

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kan De huske dengang for 25 år siden, da Poul Nyrup Rasmussen opfandt de særlige rådgivere? Dengang begrundede man fænomenet med, at de arme ministre måtte have en veninde, de kunne hviske og tiske med i enrum udenfor departementschefens hørevidde. Resten af tiden kunne rådgiverne bruge på at tale ministerens pund op på Christiansborgs børs og over for pressekorpset, der evindeligt ringer for baggrundsoplysninger, eller over en velvoksen frokost at bagtale oppositionen og forvandle dets guld til bly.

I vore dage fungerer de særlige rådgivere imidlertid også som internetkrigere. Eksempelvis indenrigsminister Astrid Krags (S) særlige rådgiver, Lynne Birch Hansen, som side om side med Socialdemokratiets politiske ordfører og pressechef, ligger i åben spinkrig på Twitter med oppositionens forhandler Sophie Løhde (V) om manglende tal for regeringens udligningsreform.

Groft sagt undrer sig: Hvornår besluttede politikerne, at skatteyderne finansierer regeringens spinkrigere på internettet?