Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Bibliotek for udlån

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

Dansk Folkeparti i København ønsker at omdanne bibliotekerne til et sted, hvor man kan låne værktøj.

»Bogudlånet falder. Det fortæller os, at vi skal have andre tilbud,« siger kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) til Jyllands-Posten med henvisning til, at københavnerne fra 1. september kan låne værktøj på flere filialer.

»Biblioteket skal være for hele befolkningen, og hidtil har der været for ensidigt fokus på bøger. Alle uanset indtægt og uddannelse skal kunne komme på biblioteket og føle sig modtaget og få noget med hjem,« siger Dansk Folkepartis borgmester.

Hvad med, om man også kunne låne fest-tøj eller biler eller måske endda penge? Så kunne vi alle få noget med hjem. Helt gratis, eller rettere: betalt af andre skatteydere.

Kan man udlåne værktøj fra biblioteker, er der ingen ende på de gyldne muligheder.

Dansk Folkeparti og Carl Christian Ebbesen beviser til fulde, at vi ikke længere har brug for nogen venstrefløj. DF har ambitionen om at blive hele Danmarks omfordelings-parti.