Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Beskæftigelsesterapi

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

Først meldte Løkke ud, at håndværkerfradragets fortsættelse er en betingelse for, at han vil være statsminister. Denne nyhed kørte så i overskrifterne i dagevis, og det politiske kommentariat fik flere hysteriske anfald.

Nu fortæller Berlingske så, at alle, som man kan forestille sig vil pege på Løkke som statsminister, også er for dette fradrag. Bortset fra LA, men hvem tror, at LA vil vælte Løkke på grund af dette fradrag? Altså er der ikke fugls føde på historien om Løkkes »ultimatum«. Men en masse medier har skrevet en masse om det, og kommentatorer har vanen tro bragt dramatikken til klimaks. Og Løkke har pudset sit image af som stærk mand, der stiller krav.

Hele det flere dage lange forløb har først og fremmest været en opvisning i nytteløse lidenskaber, som kun kan oppiskes, fordi alle i medierne lader som om, de ikke kender den trivialitet, at alle i blå blok (minus LA) støtter fradraget. Man skulle tro, at medierne manglede væsentlige nyheder at arbejde med, når man således kaster os alle ud i en slem omgang mental beskæftigelsesterapi, som ikke kan trækkes fra.