Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Bent Blüdnikow i Groft sagt: Kun en akademiker kan være så verdensfjern

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Sådan taler man udenom

Bent Blüdnikow

Undersøgelser tyder på, at jødehadet er på fremmarch i Europa. Det viser sig bl.a. ved terroraktioner mod jødiske institutioner. I
dagbladet Information skriver en jødisk akademiker ved navn Maja Gildin Zuckerman en lang kronik om dette had. Hun nævner fremmedhad i Polen og Ungarn og skriver, at danskerne må »begynde at diskutere og forholde sig til minoritetsrettigheder og ikke mindst antisemitismens amorfe væsen«.

Kun en akademiker kan være så verdensfjern ikke at ville se eller nævne den egentlige grund til jødehadets voksende trussel i den
vestlige del af Europa, nemlig at der er fordomme blandt de muslimske minoriteter og endda farlige islamister, der beskylder Israel og
jøderne for hvad som helst.

Men det står der ikke et ord om i kronikken. Zuckerman kan svære ord som »amorf«, men se de selvindlysende årsager til hadet kan og vil hun ikke. Eller også kan det venstreorienteret Informations læsere ikke tåle den slags sandheder, så redaktøren har fjernet det.

Surrogatkatastrofe

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvad gør man, når afgrunden nærmer sig, og man ikke rigtig orker at forholde sig til det? Man opfinder en anden, mere bekvem afgrund, som er mindre farlig at beskæftige sig med. Det er, hvad der sker i Sverige, hvor udfaldet af det seneste valg endte med endnu en periode til den ellers meget lidt elskede Stefan Löfven – for at holde Sverigedemokraterne uden for indflydelse.

Löfven har netop sammensat sit ministerhold, inkluderende en islamistglad, dreadlockbesat kulturminister, og udstukket kursen for den ny regerings arbejde: klima, klima og atter klima. Tja. Hvis ikke man synes, at det eksploderende antal indvandrerbårne voldtægter af svenske piger og kvinder er et problem, er vejret vel et lige så godt emne som alt muligt andet.

Fra regnormenes liv

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Nogle få studerende på Institut for Biologi på Københavns Universitet har fået krænket deres følelser. Det skyldes undervisningen af lektor Dean Jacobsen, fordi han har talt om mænd og kvinder i forbindelse med biologiundervisningen. De krænkede føler sig imidlertid hverken som det ene eller det andet, og de mener sig derfor ekskluderet. Den arme lektor vil nu rette undervisningen ind, som han ellers har varetaget uden problemer i 30 år. Hen vil ikke længere omtale hun- og hankøn.

Groft sagt gætter på, at de studerende fremover må nøjes med at få biologiundervisning om tvekønnede væsener som orme, igler og krebsdyr. Hos disse kan samme individ både have mandlige og kvindelige forplantningsorganer. Så skulle problemet vel være løst. Eller?