Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Bennys følelse for olie

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup
Læs mere
Fold sammen

Mærsk Oil bliver solgt fra i en gigantisk handel til 47 mia. kr. Køberen er det franske selskab Total. Men det er en dårlig idé, lyder det fra Socialdemokratiet. »Jeg bliver nødt til at udtrykke en skuffelse over, at Mærsk slipper tøjlerne og ikke vil være med til fremadrettet at påtage sig et ansvar for forsyningssikkerheden,« siger finansordfører Benny Engelbrecht til DR Nyheder. Han understreger dog, at den nye ejer har præcis de samme forpligtelser.

Interessant. To kapitalistiske selskaber bytter rundt på noget ejendom. Forskellen er ens. Alligevel tager Engelbrecht den patriotiske hat på. Men hvad har Socialdemokratiet egentlig gjort for, at danske privatkapitalistiske selskaber har lyst til at eje ting og sager i Danmark? Den slags spørgsmål er nok for abstrakte. Engelbrecht føler, at det er en dårlig idé med et salg, men ved ikke, hvad han skal gøre ved sine følelser. Socialdemokratisk politik anno 2017: Vi har ingen politik. Til gengæld har vi en følelse.