Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Befinder regeringen sig i førerbunkeren i maj 1945?

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Førerbunkeren

Lars Møller

Groft sagt synes, at det går alternativt i Danmark. Officerer og soldater forlader forsvaret i hobetal. Det er ikke et spørgsmål om bedre løn, men et meningsfuldt arbejdsliv. Der er ingen grund til at være en del af en kriseramt organisation uden ressourcer.

Politikerne har gjort deres; store ekstra bevillinger, der er gået til Ukraine, og penge, der kommer om ti år. Det holder ikke på folk.

Der oprettes også nye nærhospitaler, men hvor kommer personalet fra? Der er nemlig en vis produktionstid på læger og sygeplejersker.

Og endelig vil man kun have uddannede skolelærere til at undervise i Folkeskolen, men hvor de kommer fra, ved ingen. Dem er der nemlig også leveringstid på.

Det virker lidt som om, at regeringen befinder sig i førerbunkeren i maj 1945 og styrer rundt med ikkeeksisterende ressourcer.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvem i alverden er Ed Sheeran?

Hans Hauge

Det spørgsmål kan politikerne i Tårnby besvare. Den socialdemokratiske borgmester synes, at Ed Sheeran-koncerter er en af de største kulturelle begivenheder. Så ved vi, hvad kultur er for ham. Borgmesteren har selv købt billet til 760 kroner. Hører han mon den slags?

Nu har 19 kommunalpolitikere fået gratis billetter. Eksperter synes ikke om det med de gratis billetter. Vi andre kan undre os over deres dårlige musiksmag. Hitler holdt meget af Bruckner, Goebbels kunne godt lidt Hindemith og Putin er vild med Sjostakovitsj. Hvad er nu konklusionen på det? Som en norsk forfatter har sagt: Klassisk musik er reaktionær og nærmest fascistisk, men pop er revolutionær. Det er nok derfor, at de får gratis billetter til noget plat, engelsk popmusik i Tårnby. Det er progressivt.