Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Bedste intentioner

Egon Balsby: Allerede ved 7-tiden mandag morgen var en Kristian Jensen klar på Twitter og sendte følgende meddelelse: »Tillykke til Susanne Bier med Oscar’en. Den har du fortjent.«

Egon Balsby Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Groft sagt godt kan lægge to og to sammen, og meddelelsen yderligere blev gengivet på den politiske portal Altinget.dk stod det klart, at det var den rigtige Kristian Jensen, der var på spil.

Hvorvidt han henvendte sig som politisk magthaver, filmentusiast eller personlig ven til Susanne Bier, står stadig lidt uklart. Det er også lige meget, da den venlige intention bag hans ord ikke skal drages i tvivl.

Men at man skal fare med lempe, viste en samtidig debat i b.dk. Her blev læserne neutralt forespurgt: »Har Susanne Bier fortjent sin Oscar?« Og så haglede kritikken ned over avisen, der sammenfattende blev beskyldt som værende selve ophavskilden til Janteloven.

Det kaldes vistnok debat og opfattes som et publicistisk gode. Så vejen til helvede er stadig brolagt med de bedste intentioner.