Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Bare rolig, brave kurdere - Udenrigspolitisk Nævn skal nok redde jer fra Sultan Erdogan

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Flyvholms redningsaktion

Niels Jespersen

At USA svigter sine allierede er desværre ikke nyt. At det går ud over kurderne er efterhånden næsten kliché. Med Trumps tilbagetrækning af de amerikanske soldater ved den syrisk-tyrkiske grænse, er Mellemøstens mest effektive anti-jihadister prisgivet Sultan Erdogan af det neo-osmanniske imperium.

Det plejer at være Kongressen og ikke præsidenten, der fører kniven. Til gengæld plejer venstrefløjen heller ikke at protestere helt så højlydt, når USA trækker tropper ud af Mellemøsten.

Ovre på Twitter raser Enhedslistens Eva Flyvholm nemlig over den amerikanske tilbagetrækning og har hasteindkaldt Udenrigspolitisk Nævn. »DK må ikke tillade det« skriver hun.

Groft Sagt synes, at det er ærgerligt, at Eva Flyvholm ikke sad i Folketinget i 1938, så kunne hun via Udenrigspolitisk Nævn have forhindret annekteringen af Sudeterlandet.

Pisset på af Enhedslisten

Jarl Cordua

Det er ikke altid, at der i politik bliver leveret på afgivne løfter. Det kan Enhedslisten tale med om, da de i sin tid følte sig snydt af Thorning-regeringen, der lancerede skattereform uden om partiet, og efterfølgende følte sig »pisset på«. Nu er Enhedslisten imidlertid ved at lære dem kunsten af.

Enhedslisten har netop holdt landsmøde, hvor man besluttede at skære i den lovede støtte til de gamle venner i Folkebevægelsen mod EU, som man meget ubetænksomt inden EU-valget i maj havde lovet at forære 40 pct. – svarende til deres stemmeandel i valgforbundet - af de rare EU-støttekroner på 4,2 mio. kr.

Da Enhedslisten blev størst i valgforbundet løb man med Folkebevægelsens mandat. Desværre gik Enhedslisten tilbage ved folketingsvalget, hvorfor man fattedes penge på partikontoret. Løsningen fandt landsmødet, der vedtog at spise Folkebevægelsen af med en lille halv million kr. Sådan er socialismen – utak er tabernes løn.