Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Bare fordi man er medlem af Arkitektforeningen, kan man godt skabe alle øjebæers moder

Bygningen »Østerport II« er blevet udråbt til  alle øjebæers moder. En arkitektuddannelse er ikke en garanti for kvalitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl

Stands MAA-ficeringen

Peter Nedergaard

Hvis arkitekter er Medlem Af Arkitektforeningen, sætter de tit et MAA bag efter deres navn. De mener vist, at det er en slags kvalitetsstempel for deres kvalifikationer, da det forudsætter, at de er uddannet på en godkendt arkitektskole. Groft sagt er mere i tvivl om kvalitetsstemplet. Der er også MAAere på »Tegnestuen KHR Arkitekter«, der netop har bygget Københavns for nærværende grimmeste bygning ved siden af Østerport Station. Den er alle øjebæers moder. Øjebæernes øjebæ. Det siger ikke så lidt i en by, der i de seneste år er ramt af det ene grimme arkitekttegnede værk efter det andet, som ingen sans har for omgivelserne. Bygninger uden historisk og social bevidsthed, der skriger ud til omgivelserne: »Se, mig! Bemærk, mig!«

Politisk cirkus

Lars Møller

Man glemmer helt at den yderst upopulære beslutning om at flytte radio 24syv ikke udelukkende var en Dansk Folkeparti-opfindelse. Hvis regeringen var stået fast, ville vi ikke have haft det igangværende cirkus. Omvendt må Groft sagt løfte hatten i anerkendelse af godt politisk håndværk. Man træffer en upopulær beslutning, opdager det, og går så i gang med forhandlinger, der skal løse den krise, man selv iværksatte. Nu når man formentlig frem til en fornuftig løsning. Selvfølgelig efter dramatiske forhandlinger, hvorfor alle involverede kan klappe sig selv på skuldrene og fyre en stor gang selvros af. Man har nemlig reddet den populære radio. Det er intet mindre end genialt.

Dumme folkevalgte

Hans Hauge

Erik Valeur, der er journalist, er ikke nogen tilhænger af folkestyret. Folket er ok, men det har én fejl, det vælger de forkerte folkevalgte. Det vælger de dumme og umoralske. Journalisten har tjekket fakta og fundet ud af, at »vore folkevalgte« mangler intelligens og moral. Dem alle. Vi får ikke at vide, hvad de folkevalgtes IQ er sammenlignet med f.eks. Erik Valeurs, som givetvis er høj. Det fremgår tydeligt af hans indlæg i Politiken.

Lad os sætte navne på de folkevalgte. Og bruge Valeurs egne ord: Pernille Skipper »magter ikke analyse«. Det er sandt. Anders Samuelsen mangler »overblik«. Det lyder nu ikke så sandt. Morten Østergaard »kan ikke strukturere«. Enig. Thulesen Dahl »kan ikke formidle«. Jo, lidt. Mette Bock »prioriterer ikke grundighed«. Jo, som regel. Mette Frederiksen »tumler fremad mod det eneste mål«: Taburetten. Ja, det er da godt nok underligt.