Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

B.T. BZat?

Peter Kurrild-Klitgaard: Dagbladet B.T. kunne torsdag afdæmpet fortælle, at seks »unge demonstranter« var blevet anholdt »efter ballade« i København, ovenpå at »en mindre gruppe unge« havde knust bankers ruder og kastet sten og flasker imod politiet, og at en sådan gruppe i øvrigt forsøgte »at bz’e« – som avisen skriver – Metropolitan-skolen på Nørrebro.

Peter Kurrild-Klitgaard Fold sammen
Læs mere

Og så siger man vist ikke så meget mere om dén sag. Det gør man til gengæld på den ekstreme venstrefløjs egen web-portal, modkraft.dk. Her er man ikke bange for at kalde en spade for en spade, så der står, med stor sympati og uden omsvøb, at det såmænd handlede om »200 venstreradikale aktivister«, der under »kampråb mod stat og kapital« smed med molotov-cocktails mod politiet. Det lyder unægtelig noget mere journalistisk dybdeborende, og man kan undre sig over, at B.T. ikke tillader deres dygtige journalister at bidrage med al den viden, de ligger inde med. F.eks. var netop denne artikel medforfattet af journalist Kenan Seeberg, der selv har en prominent fortid som BZ’er og autonom, så det lå vel lige for, hvorledes det partisantørklæde skulle bindes? Nu er det jo selvfølgelig et anerkendt faktum, at journalister aldrig lader deres personlige ideologi påvirke deres professionelle emnevalg og vinklinger, men her gælder det da om at få udnyttet alle kræfter bedst muligt i sandhedens tjeneste.