Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Asger Aamund iført sølvpapirshat ser det, ingen andre ser

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gennemskuet

Jarl Cordua

De Konservative besluttede i denne uge at ekskludere MF Naser Khader efter en række anklager fra i alt syv kvinder om, at han har krænket dem. Partiet hyrede advokater fra firmaet Plesner, der interviewede kvinderne og fandt dem så troværdige, at også Søren Pape, partiets forretningsudvalg og hele folketingsgruppen nåede frem til, at Khader måtte ud af partiet.

Men måske forholder sagen sig i virkeligheden helt anderledes? Den mulighed lufter erhvervsmanden Asger Aamund i et interview med mediet »Den uafhængige«. For var de syv kvinder måske i virkeligheden en del af en konspiration med de mange hadgrupper, der i årevis har været efter Khader? Det måtte man forstå på erhvervsmanden, som ser frem til Khaders bebudede retssager, som ifølge Aamund vil afdække sagens helt rette sammenhæng.

Groft sagt må udtrykke sin beundring for erhvervsmandens evner til at se den konspiration, som hverken Plesners advokater, Pape og folketingsgruppen formåede at gennemskue.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Totalitarisme på nye flasker

Eva Selsing

Feminisme rimer på totalitarisme. Tag blot den amerikanske feministiske gruppering »WomensMarch«, hvis eksistensberettigelse er at bekæmpe Trump, hans støtter og højrefløjen for at styrke (!) kvinder og lighed (!!). Denne samling af søsterkærlige koner har senest krævet, at Twitter udelukker det republikanske kongresmedlem Marjorie Taylor Greene, fordi hendes holdning til coronavacciner afviger fra deres. Men ikke nok med det; de har også startet en underskriftsindsamling for at få hende smidt ud af kongressen.

At bruge hordens og skammerens magt til at udelukke frie, stærke, modige kvinder fra politiske embeder og at tale frit i det offentlige rum – hvis det lyder som en blanding af salafisme og noget fra det 20. århundredes totalitarismer, er det, fordi det er vand fra samme brønd.