Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kan trylle fattige børn frem og tilbage efter forgodtbefindende

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Stuuuurt nummer

Peter Nedergaard

Lars Andersen er direktør for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Han er også en sand tryllekunstner. Under den socialdemokratiske Thorning-regering så det ikke så godt ud med fattige børn. Derfor anbefalede han, at børns fattigdom skulle måles således, at de skulle have været fattige over en periode på hele tre år. Resultat: 15.000 fattige børn i Danmark. Under den borgerlige Løkke-regering skulle tallet op. Derfor anbefalede Andersen nu, at man målte fattigdom for børn over en periode på kun ét år. Resultat: 64.500 fattige børn. »Jeg være en stuuur tryllekunstner. Mig trylle fattige børn frem og tilbage.«

Massedemonstrationer mod kristenforfølgelser

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kristne er forfulgte minoriteter i store dele af den muslimske verden. BBC NEWS har offentliggjort artikler, hvor de betegner forfølgelsen af de kristne som vor tids værste minoritetsforfølgelse, der nærmer sig folkemord. Det minder om, at jøder fra de arabiske lande systematisk blev forfulgt og smidt ud i 1940erne og 1950erne, så 700.000 jøder forlod muslimske lande. I dag er den tidligere store kristne minoritet i de palæstineniske områder nede på 1,5 pct. af befolkningen og i Irak faldet fra 1,5 millioner til 120.000.
Der burde være demonstrationer i vore gader anført af biskopper og læssevis af artikler i vore aviser.
Men kig i Kraks vejviser, hvis den stadig eksisterer, efter biskoppelig støtteaktion. Biskopperne Marianne Gaarden og Peter Lodberg proklamerer i Berlingske: »Vi skal undgå at bruge de forfulgtes ulykkelige situation i en intern dansk værdipolitisk kamp.«
Politisk korrekthed har erstattet moralsk mod.

Det kropslige EU

Hans Hauge

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

De fleste har sikkert lagt mærke til, at politikere i EU er utroligt kropslige og sanselige. De rører hele tiden ved hinanden. Når de mødes, giver de det ene knus efter det andet og klapper på ryggen. Der er også en tendens til at kysse eller lade som om, men der er endnu ikke regler for, om man lader kinden røre én gang, to gange eller endog tre gange. Mon dr. Ursula vil kysse ligeså hedt som Juncker? Hun er jo god til fransk. Den italienske, antinationalistiske socialdemokrat David Sassoli blev valgt til præsident for Europa-Parlamentet. Han fik derfor mange kram, knus, klem og kys, og alle klappede begejstret. Det var lykkedes endnu en gang at undgå en slavisk-talende i spidsen for noget som helst. Sassoli er så lidenskabelig, sagde den danske socialdemokrat Christel Schaldemose, og det er, fordi Sassoli er italiener. Håber hun fik et lidenskabeligt knus af David.