Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Antikviteten DR-licens

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ligesom berlingske.dk kræver nu også politiken.dk betaling for læsning af artikler. Men det er svært. For hvis der står noget på politiken.dk, som er vigtigt, så vil det jo få minutter efter stå helt gratis på tv2.dk og på dr.dk. Public service-TVs velkendte nasseri på nyhedshistorier i Berlingske, Politiken, Jyllands-Posten, BT og Ekstra Bladet har indoktrineret den danske befolkning til, at det også på nettet altid er TV2s og DRs hjemmesider, der rummer det vigtigste fra ethvert medium. Og på dr.dk kan enhver endog se TV-programmer live, også selv om man ikke betaler licens. Så tror da pokker, at alle private medier brokker sig, senest torsdag på en høring om public service-medierne på Christiansborg.

DRs enestående magtposition stammer fra en fjern fortid, hvor politikerne ville være sikre på, at de bevarede kontrollen over de nye, elektroniske medier: radio og TV. I dag er DR hverken mere eller mindre elektronisk end ethvert dagblad med egen radio/ TV-station. Derfor bør politikerne udnævne alle dagblade til public service-medier og samtidig afskaffe antikviteten, DR-licensen.