Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Anders Samuelsens besynderlige stolthed over et par tøvende baby-skridt

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Anders Samuelsen er pavestolt

Bent Blüdnikow

Udenrigsminister Samuelsen (LA) er stolt over at have fået EU med til sanktioner mod Iran, efter at iranske mordplaner i Frankrig og Danmark er afsløret. Måske er der ikke grund til at være pavestolt. EU har ydmyget sig over for Teheran for at få handlen med terrorregimet til at blomstre.

Wall Street Journal skriver hånligt i en leder om EUs »Baby Steps on Iran«: »At Iran følte, at man roligt kunne planlægge terror i Europa efter at atomaftalen var underskrevet, burde være et faresignal. Ikke desto mindre har europæerne undermineret deres egen sikkerhed ved at prøve at omgå USAs sanktioner og blive ved med at at gøre handler med mullaherne«

Anders Samuelsen sagde, at han ville blive Danmarks bedste udenrigsminister. Lige nu er han stolt over nogle tøvende baby-skridt, men at gøre noget alvorligt ved rædselsregimet i Iran tør han nok ikke. Scavenius-skyggen hviler stadig over dansk tilpasningspolitik.

Ofrets ansvar

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ekspert-nyt! En såkaldt ekspert i »inklusion« (sic!) ved navn Christina Holm Poulsen udtaler, at »der ligger også et ansvar hos de andre elever« i de verserende sager om vold i skolen. Vi får ganske vist ikke at vide, hvem disse elever er, men i indvandrertætte områder kan vi komme med kvalificerede gæt.

Poulsen mener, at volden skyldes, at de udadreagerende børn føler sig overset af de andre. På den måde bliver volden til de normale børns skyld. Se med i morgen, når Christina Holm Poulsen fortæller, hvordan voldtægtsofre selv er skyld i forbrydelsen mod dem ved ikke at udvise anerkendende adfærd overfor gerningsmanden.

Måske det var på tide at hæfte de rette etiketter på d’herrer og damer eksperterne. Christina Holm Poulsen er tydeligvis først og fremmest holdningsindehaver (og kanske ideolog), og først i anden omgang fagperson. Ærlighed om dét forhold ville være både klæde- og redeligt.

Væk med regionerne, tak!

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Lad os endelig få afskaffet regionerne i en centraliseringsøvelse, som betyder, at alle personalenormeringer fremover skal besluttes i Sundhedsministeriet i København. Det er åbenlyst, at de kender forholdene på Horsens Sygehus bedre, end folkene gør lokalt.

Der er også virkelig mange gode erfaringer med de hidtidige centraliseringer. Politireformens centralisering har betydet, at opklaringsprocenterne for indbrud er strøget i vejret. Alle er nu trygge i hver sit hjem. Politiet møder også altid op, så snart langfingerede butikstyve er på spil. Endelig så vi med centraliseringen på skatteområdet til Skat i København, hvordan ligningen herefter blev så supereffektiv, at staten ikke tabte en krone.

Så lad os se at komme af med regionerne – det gamle skidt!