Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

»Alle« er racisme

Hans Hauge Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sproget har en ganske forskrækkelig vane, som det ikke kan slippe af med: Det generaliserer. Selvom alle træer er forskellige (det hedder »diversitet«), kalder sproget dem blot »træer«.

Et af sprogets allerværste ord er ordet »alle«. Det ord er racistisk, også selvom der slet ikke findes racer, men da vi er postfaktuelle, gør det ikke nogen forskel. Det var en skandale, da en, der endog er sprogstuderende, kunne sige, at alle indvandrere gør grimme ting. Det var hende Cheanne Nielsen fra DF, der sagde det. Det må man ikke: Man skal sige en del eller en lille del. Hendes udtalelser har gjort alle langt mere vrede, end når der ryger et par hundrede syrere i luften ved Aleppo. Åh, nej. Ikke alle. Kun en stor del af danskerne. Nogen, ikke alle, synes endog, at hendes fornavn er underligt.