Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Alle, der ikke er hoppet på Sofie Linde-toget, er en del af ondskabens akse

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Nordkorea finder sig ikke i likes

Eva Selsing

Sofie Linde-toget kører, og alle, der ikke er hoppet på det, er mod os. Er en del af ondskabens akse. En slags pædofilnazister, der skal på hjul og stage. Fordi nu skriver vi 2020, og der er det ikke længere tilladt at have divergerende holdninger. Okay? Så da frisøren Dennis Knudsen kom til at skrive et opslag, der afveg fra den ensrettede You Go Girl-norm, blev han som forventeligt ædt op af en blodtørstig onlinesværm. Dét gør man bare ikke – forbryder sig mod holdningen, som den er blevet dikteret af feminismen. Meget har vi frihed til, men ikke dét.

Så da en anden kendis, Christiane Schaumburg-Müller, kom til at »like« Knudsens opslag, var Tankepolitiet straks på pletten og afkrævede Müller et svar. Det var bare en fejl!, skyndte hun sig at bedyre overfor Nordkorea, som heldigvis lod til at købe undskyldningen. For nu. Der var du heldig, Christiane. Og Dennis Knudsen? Han har slettet alt og er gået i flyverskjul. Han skal bare glæde sig over, at han ikke blev interneret, skal han.

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Begynd med jer selv

Peter Nedergaard

Alternativets leder, Josephine Fock, vil have alle folketingsmedlemmer og ansatte i Folketinget på kursus i håndtering af seksuelle krænkelser og chikanerier. Groft sagt synes, at det er en rigtig god idé. Vi anbefaler dog, at man først laver en pilottest af kurset internt i Alternativet. Thi er der vist særlig brug for kurset. Vi nævner i flæng: Medarbejder hos Alternativet på Christiansborg blev fyret (og derefter genansat) efter anklager om seksuelle overgreb på et yngre partimedlem. Alternativets ansatte skulle sende billeder af deres »pik i slap tilstand« ind som bidrag til en såkaldt »dick-pic-collage«. Valgfest i Alternativet skulle foregå på en bar, der har både en sexgynge og et mørkerum, hvilket blev fremhævet i invitationen til festen.

Efter en evaluering af pilottesten i Alternativet kan det overvejes af udbrede kurset.