Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Agent-indsamling

Edith Thingstrup.
Læs mere
Fold sammen

I 2014 valgte dagbladet Politiken at give gratis annonceplads til journalist Jørgen Dragsdahls støtteforening. Dragsdahl var sur på professor Bent Jensen, som havde sagt noget kontroversielt om Dragsdahl og agentvirksomhed.

»Det er en vigtig sag, fordi den handler om, hvordan vi udlægger vores historie, og hvad hvem har ret til i den forbindelse. Dragsdahl har været igennem to retssager for, hvad der i praksis er et statsstøttet projekt. Der synes vi, det er meget vigtigt, at borgeren får mulighed for at prøve sin sag,« sagde daværende chefredaktør Bo Lidegaard dengang til fagbladet Journalisten. Budskabet var ikke til at misforstå: Den venstreorienterede Dragsdahl var offer for forfølgelse.

Nu er Politikens tidligere chefredaktør, Bo Lidegaard i lighed med professor Bent Jensen blevet dømt for injurier mod en journalist. Sjovt nok også en journalist, som blev beskyldt for at være agent. Det var så bare en journalist, som i årevis havde arbejdet ud fra et højreorienteret perspektiv.

Hvor ironisk. Men som skrevet står: »Alle, der griber til sværd, skal falde for sværd«.