Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ældre mænds Vilkår

Læs mere
Fold sammen

Sidste nyt fra kulturrelativismen: Om de afslørede barneægteskaber på asylcentre forklarer direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, at »man må respektere, at de her ægteskaber kan være mere almindelige i andre kulturer«. Ah ja. Respekt. For voksne mennesker, der gifter sig med børn og antagelig fuldbyrder ægteskabet længe før, barnet er voksent. Den form for respekt er meget udbredt hos dem, der kalder sig humanister i dag, så længe man dækker det ind under noget med »kultur«.

Måske det vil være godt for organisationen med en talsperson, der ikke har så stor forståelse for den slags praksisser – hvor eksotiske, de end måtte være. Når man nu har valgt at kalde sig »Børns Vilkår«. En anden mulighed er at gå linen ud og simpelthen omdøbe sig til »Ældre Mænds Vilkår«. /Eva Selsing