Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ad Eritrea til

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

De to embedsmænd i Eritrea-sagen havde et valg, da deres rapportering blev overtaget af kontorchefen.

1) De kunne have holdt kæft og have levet fedt inde i systemet til pensionen.

2) De kunne sige fra, blive helte i medierne – og derefter i det lange løb blive knust af systemet i takt med, at de blev en gammel historie.

De valgte 2), men de er endnu ikke blevet helt knust af systemet. De er indtil videre bare sygemeldt. Og lad os fromt håbe, at de aldrig bliver knust. Men ifølge erfaringerne fra sagen om den største systemoprører i Danmark i nyere tid, Mogens Glistrup, så kan selv en højt uddannet advokat, som er superintelligent, psykisk bundsolid og godt smurt for mundlæderet, ikke vinde over systemet, når det rotter sig sammen. Jan og Jenses eneste håb er derfor, at de ikke har gjort oprør mod skattesystemet og bureaukratiet, men bare deres egen kontorchef. Derfor gider systemet formentlig ikke knuse dem, men finder et kontor til dem, hvor det er umuligt at gøre oprør.