Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Årgang 0

Læs mere
Fold sammen

I Information fra 8. januar finder man en længere beskrivelse eller analyse af reality-serien »Årgang 0«. Den er skrevet af Lærke Cramon. Den gennemgår alle personerne og behandler i øvrigt udsendelsen, som om det var en roman. Det er også helt i orden.

Men enten har Lærke Cramon ikke fulgt ordentligt med, eller også er det helt bevidst, at hun undlader at nævne det vigtigste i udsendelsen. Emma, Rachel, Christian og Stephanie, som de hedder, er alle på vej til at blive konfirmeret. De bliver spurgt, om de tror på Gud. Og det gør de. Gad vide hvorfor Cramon ikke bemærker det? Hun kunne have lavet en Charlie Hebdo-satire over, hvor latterligt det er, eftersom avisen i dagens anledning er Charlie Hebdo.

Heldigvis lader de sig ikke narre af den respektløse interviewer til at bede Fadervor for åben skærm. De fire unge formår at tale om kristendom på et højere niveau end de fleste journalister.

Tro er i dag, hvad sex var i gamle dage. Noget man ikke skriver om. Det lover godt for fremtiden, hvis disse fire er repræsentative. De viser nemlig Danmark, som vi kendte det.