Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

A prøwer s’gu

Henrik Dahl: Der var engang, hvor det talte for en morsomhed at sige, at »ApS« var en forkortelse for »A prøwer s’gu!«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Under overskriften Endnu En Mand viser Pouline Middleton, der er direktør for noget, der hedder Fiction Works ApS, at det faktisk er det, de tre bogstaver står for. Først prøwer a s’gu at sige noget sjovt om muldjord. Den nye spindoktor Thomas Juul-Dam blev jo betegnet som et menneske, der havde »benene solidt plantet i muldjorden«.

Nå. Det landede så tungt som en sjofel vits til en begravelse. Så prøwer a s’gu at lave en analyse. Det lyder sådan her: »På dette tidspunkt i sin embedsperiode har statsministeren en unik mulighed. Hun er nu klar over, hvor der er huller i det interne kompetencelandskab, hun er klar over, hvordan dialogen med pressen fungerer, og hun har omgivet sig med mænd siden sin udnævnelse, så hun kender også manglerne ved den konstruktion«. Nå. Det blev til et helt fugletræk af klichéer og tvivlsomme påstande.

Til sidst prøwer a s’gu at foreslå, hvilke kvinder der kunne have været udnævnt: Birte Weiss, der ikke har nogen anelse om, hvordan almindelige mennesker tænker. Tine Aurvig-Huggenberger, der selv har et tvivlsomt image. Eller Pia Gjellerup. Der er dygtig, men ikke har den store sans for, hvordan medierne og offentligheden tænker. You certainly write fiction, Ms. Middleton. But I really don’t think it works.