Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

23 vidner er ikke nok - jeg benægter stadig fakta

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Fakta

Lars Møller

»Hvis det er fakta, så benægter a fakta.« Disse berømte ord stammer fra folketingsmedlem Søren Kjær i det 19. århundrede. Groft sagt har i længere tid søgt efter en nutidig kandidat, der kan bære berømmelsens tunge åg på sine skuldre. Stor var glæden derfor, da Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, viste sig som en værdig arvtager til titlen.

23 svømmere har berettet om offentlige vejninger og ydmygelser fra 2005 til 2013, men det kan ikke passe. Lars ved nemlig, at unionen forbød offentlige vejninger i 2005, hvorfor de ikke har fundet sted.

Groft sagt formoder, at han ikke selv var sportschef i 2005. Alligevel nærer han en bibelfast tro på, at forbuddet er blevet overholdt. På trods af 23 vidner kan han nemlig ikke genkende billedet. Groft sagt ønsker tillykke.

En overdetektor, tak!

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Direktør og medlem af regeringens iværksætterpanel, Tine Thygesen, har foreslået, at alle politikere bør have mindst syv års erhvervserfaring. Detektor har undersøgt sagen og fundet frem til, at det faktisk allerede gælder for cirka 60 procent af alle de folkevalgte i Folketinget. Detektor skriver så en artikel om, at der ikke rigtig er noget problem. Overskriften lyder: »Myten holder ikke – langt de fleste politikere har haft et arbejde.«

Groft sagt finder det interessant. Skal vi fortsætte: »Der er ikke noget problem med, at folk dør på ventelisten. Hele 60 procent overlever da.« »Kokain er ikke et problem blandt nordsjællandske unge. 60 procent tager det ikke.« »Drukkørsel er intet problem i december. 60 procent af bilisterne er skam ædru.« Fortsæt selv.

Groft sagt vil gerne have Detektor indbragt for en Overdetektor.

Paludan er god nok

Hans Hauge

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

De fleste kender navnet Paludan, men de kender ikke hans tanker. Unge mennesker aner intet om hans liv og meninger. Mange betragter ham som reaktionær, men han er slet ikke »så reaktionær, som det tit påstås«, fastslår en professor fra Københavns Universitet.

De venstreorienterede har aldrig brudt sig om ham. Paludan er familiens sorte får. Han har brudt med familien. Han er antifeminist, det skal indrømmes. Han er også anti-amerikansk. Hans dommedagsvisioner er meget drastiske. Men på trods af alt det, er der gode grunde til, at »genindsætte Jørgen Stein i dens fulde rettigheder som en af det 20. århundredes store danske romaner,« som professor Hans Hertel har skrevet. Det kan vi groft sagt tilslutte os. Læs Paludan.