Gratis cykel med S-toget i år

Resten af året bliver det gratis for passagerne i de københavnske S-tog, at tage cyklen med på rejsen.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De københavnske cyklister kan nu gratis tage cyklen med i S-toget.

Fra 15. januar og resten af 2010 har DSB nemlig besluttet, at fjerne kravet om et ekstra klip, hvis cyklen skal med på rejsen.

Kombinationen af togets hurtighed og cyklens fleksibilitet er en ideel kombination, siger salgsdirektør hos S-tog Niklas Marschall.

- Nu kan du for eksempel tage toget på arbejde og cyklen hjem og derved få lidt mere motion i hverdagen eller hoppe på toget med cyklen, hvis det er begyndt at regne, siger han i en pressemeddelelse.

Undersøgelser lavet af S-tog viser, at afstanden til stationen har stor betydning for, om københavnerne bruger S-toget.

- Tanken bag er, at kunder, der begynder at tage S-toget som følge af de gode tilbud, vil fortsætte med det fremover. Vores ambition er, at alle storkøbenhavnere skal opleve, at det er nemt og hurtigt at tage S-toget, siger Gert Frost, der er administrerende direktør i S-tog.

De nuværende cykelregler for S-tog gælder fortsat, hvilket betyder at cykler ikke er tilladt på Nørreport Station i myldretiden, og at cyklerne skal placeres i flexrummene i S-toget, ligesom der ikke vil blive indsat flere cykelvogne, end der plejer.

- Vi håber, at vores kunder tager godt imod tilbuddet og viser forståelse for, at der kun kan være et vist antal cykler i flexrummene, siger Niklas Marschall.

I opstartsperioden vil DSB S-tog på alle store stationer i myldretiderne placere serviceguider, der kan hjælpe med at anvise plads til cyklerne.

/ritzau/