Wauw: Nu åbner Restaurant Silo i 62 meters højde

Byens flotteste udsigt åbner onsdag 15. november. Kom med indenfor her.

Der er helt oppe i vinduespartierne, at Restaurant Silo holder til. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou

DLG Siloen i Nordhavn blev i folkemunde egentlig bare kaldt »Hva drikker Mølr«-bygningen, for det var det, alle så, når man stod på Nordhavn Station og kiggede ud over det rå, industrielle område for år tilbage.

Guide: Seks gode restauranter med udsigt

Siden er der som bekendt sket en del i den nye bydel, som hurtigt har vokset sig både imponerende høj og op som landets dyreste kvadratmeter.

En af dem, som har fulgt med i transformationen, er Michael Rønnebæk-Rørth.

Læs også: Billedserie: Så vild er den nye Restaurant Silo

Han ejer Restaurant Koefoed og Restaurant Hummer, og kørte en dag ned til The Silo, som bygningen med landets dyreste lejligheder nu hedder, og så et skilt på døren om, at der ville åbne restaurant på 17. og 18. etage af bygningen.

»Så jeg cyklede hjem igen og ringede til ejendomsmægleren for at høre, hvem man kunne hive fat i for at høre mere,« fortæller Michael Rønnebæk-Rørth.

Han blev sat i kontakt med manden, der bestemmer - Klaus Kastbjerg.

Se billederne: Her er den nye lejligheds-silo i Nordhavnen

»Så jeg afleverede min idé om en restaurant deroppe, men troede ikke helt på det. Alle, som i alle, de store restauratører og veldrevne kæder har afgivet bud heroppe, og jeg er jo bare lille Michael. Da han så ringede, og fortalte, han bedst kunne lide min idé, så græd jeg af glæde i 24 timer,« fortæller han.

Det, som Klaus købte, var idéen om, at Restaurant Silo skal være uden begrænsninger.

Læs også: Billedserie: Så vild er den nye Restaurant Silo

»Vi kunne sagtens have lavet et gourmet-tempel med en kuvertpris på 3.000 kr. pr. mand i de her lokaler, men vi vil hellere, at det blev godt, men for alle,« forklarer han om den bygning, der har meterhøje panoramavinduer hele vejen rundt.

Så sådan bliver det - et sted, hvor alle kan komme op (med indbygget sug i maven, når elevatoren kører op, og især når dørene glider til siden, og man står med en usammenlignelig udsigt mod vest over København).

De råder over 967 kvadratmeter heroppe, og det er inddelt i fire forskellige afdelinger. Mod syd er der et stort loungeområde med dybe, bløde stole, hvor man både bare kan nyde en kaffe, arbejde og spise, hvis det er det man vil.

»Vi har en kæmpe ja-hat på heroppe. Folk må bruge rummene, som de har lyst. Hvis man vil spise her, så spiser man her, hvis man vil have en cocktail derovre, så gør man det,« fortæller han og peger rundt.

Se billederne: Her er den nye lejligheds-silo i Nordhavnen

I midten af bygningen er det store åbne køkken og cocktailbar. I køkkenet styrer køkkenchef Denny Vangsted slagets (Kong Hans, Ensemble, The Fat Duck, Nimb, Gorilla) gang og ved sin side har han Morten Falk, Danmarks Bocuse d'Or-deltager 2017 og tidligere køkkenchef på Kadeau.

De producerer både frokost og aftensmad til de 130 gæster, som der er plads til. Frokostpriserne ligger mellem 75 og 125 kr. og vedkender sig et verdenskøkken baseret på velsmag. Det kunne f.eks. være menuierestegte kalvebrisler med pommes pure og skummende sauce på grov sennep.

Guide: Seks gode restauranter med udsigt

Til aften kan man få en fire-retters menu til 425 kr. eller gå a la carte i kortet, der starter ved 105 kr. for forretter (lun blæksprutte med grillede porrer og forårsløg samt løvstikke, syrlig løgvinaigrette) og omkring 235 kr. for en hovedret (stegt pighvar med dampet broccoli, brøndkarse og Bourgogne-snegle i rødvinssauce).

Læs også: Billedserie: Så vild er den nye Restaurant Silo

Mod nord er selve restaurantlokalet, og herinde er der en udsigt direkte ned i det mørke Nordhavn-bassin, så stejl, at man føler, man flyver over vandet.

Tager man vindeltrappen op på tagterrassen, er her en vinterhave i midten, mens både den østlige og vestlige side har en smal udsigtsgang, hvor der bliver placeret borde, så man kan sidde heroppe på 18 etage og lege konge af København.

Hvad: Restaurant Silo
Hvor: Helsinkigade 29, 17. etage, 2150 Nordhavn
Hvornår: Åbner onsdag 15. november 2017