Verdenskendt dessertkok åbner nyt bageri på Nørrebro

Kaffe-, kage- og brød-fans har fået ny favortitdestination nu hvor det kombinerede bageri og risteri har slået dørene op på Nørrebrogade.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Egentlig havde Milton Abel fuldkommen styr på sit liv. Han var netop blevet tilbudt sit absolutte drømmejob som chef-dessertkok hos en af verdens bedste restauranter, Thomas Kellers 3-stjernede The French Laundry i Yountville, Californien.

Læs også: Guide: 6 lækre bagerier i København

»Men så mødte jeg en dansk pige på en Mikkeller-bar,« fortæller han.

København kan dermed endnu engang takke en dansk pige for at ændre Danmarks hovedstad til et endnu bedre gastronomisk hotspot.

Læs også: Vesterbro-succes åbner ny storebror ved søerne

Milton lavede nemlig sine planer om, så efter succesfulde ansættelser hos både The French Laundry og Per Se i New York, drog han til lille Danmark for at arbejde på Noma og siden Amass, samt selvfølgelig starte en familie, der indtil videre tæller to små børn.

Lørdag 3. februar 2018 fik han dog endnu en slags lille baby. Den hedder Andersen & Mailllard.

Og denne gang er babyen en stor hjørnebygning på hjørnet af Nørrebrogade og Møllegade i en tidligere bank, som er blevet bygget om til et kombineret bageri og risteri, der med tiden med sikkerhed nok skal vokse sig til et udflugtsmål, som gastroturister også planlægger deres rejse efter.

Navnet Andersen kommer fra en af de andre ejere, Hans Kristian Andersen, som tidligere har været hos Copenhagen Coffee Lab og flere gange taget førstepladser i diverse konkurrencer. Og hos Andersen & Maillard har han anskaffet sig noget nær en stykke drømme-legetøj for enhver seriøs kaffe-elsker.

Læs også: Se de nostalgiske billeder: Sådan så Nørrebro ud i gamle dage

Inde bagerst i lokalet står nemlig et monstrum af en kafferister, en Loring S15 Falcon omgivet af kaffebønner i originale sække, hvilket selvfølgelig bidrager til stemningen herinde.

Maillard er navnet på Maillard-reaktionen den kemiske reaktion, der opstår når mad brunes, og i samme hug gør alting bedre. De store lyse lokaler med nordisk gråt og minimalistisk indretning er en tvingende nødvendighed at besøge, hvis man er den mindste smule interesseret i kaffe, kage og bagværk.

Milton Abel skal lige bruge de første par uger på at teste de spritnye ovne af for: »alle ovne bager forskelligt og det har voldsomt meget at skulle have sagt, hvis man prøver at sætte den lige i skabet. Jeg bager den ene omgang croissanter efter den anden lige nu i forskellige tider og temperaturer,« fortæller Milton Abel.

Foto: Rasmus Kramer Schou.

Men når alting er oppe i fulde omdrejninger, er planen, at Andersen & Maillard bliver et regulært kage-mekka, og man kan ved selvsyn opleve, hvordan en af verdens bedste dessert-kokke tryller.

Læs også: Guide: 6 lækre bagerier i København

Indtil da kan man selvfølgelig få sin kaffe, der bliver bagt surdejsbrød efter alle kunstens regler, croissanter i forskellige udgaver (blandt andet med espresso glaze) og her er paninis på brioche-brød i både kød- og vegetarudgave.

Hvad: Andersen & Maillard
Hvor: Nørrebrogade 62, Nørrebro