Verdens mest hypede restaurant fik udsolgt på fire minutter: Nu åbner de for nye bookinger

Så er det snart, du skal sidde klar ved tasterne, hvis du skal sikre dig et bord på en af verdens mest hypede restauranter. Alchemist på Refshaleøen er klar med datoen for nye bookinger.

Alchemist åbnede i sommeren 2019 på Refshaleøen i København. Skal man en tur med i manegen, er det nu man skal booke bord. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Efter flere forsinkelser åbnede restaurant Alchemist sidste sommer på Refshaleøen. 4. juli slog restauranten dørene op, og på daværende tidspunkt havde hypen allerede skabt en massiv efterspørgsel med mange tusinde mennesker på venteliste. Da der endelig blev åbnet op for bookinger, blev samtlige borde revet væk på kun fire minutter.

Men nu er der nyt til hungrende gæster. Alchemist er klar med datoen for, hvornår man igen kan melde sig ind i kampen om at booke et bord.

Alchemist oplyser blandt andet på sociale medier, at man skal sidde klar ved tasterne 10. februar kl. 17, hvor man kan booke sig et bord i perioden fra 1. april til 11. juli.

Svend Rasmussen, madanmelder

»Munkens molekylærmagiske madtrip ligner med sit holistiske sansebombardement ikke noget andet i verdensgastronomien lige nu.«


Hvis det lykkes at få plads på restauranten, så venter der en madoplevelse i verdensklasse, hvis man skal tro de mange anmeldelser. Amerikanske Vanity Fair kaldte sidste år Alchemist for verdens mest »banebrydende restaurant.«

Berlingskes anmelder Svend Rasmussen var begejstret efter sit besøg på restauranten i sommeren 2019, hvor han spiste sig gennem 50 retter, i det specialdesignede madunivers.

»Enslydende er dog, at alle retterne smager forbandet godt. Det er svært at finde favoritter blandt så mange (og vi kan ikke nævne alle her), men en due, mørnet og langtidstilberedt under utallige lag bivoks og til sidst nænsomt grillet, er den mest velsmagende due, jeg nogensinde har fået,« skrev han.

»Due, mørnet og langtidstilberedt under utallige lag bivoks og til sidst nænsomt grillet, er den mest velsmagende due, jeg nogensinde har fået.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

»Munkens molekylærmagiske madtrip ligner med sit holistiske sansebombardement ikke noget andet i verdensgastronomien lige nu, og vi sender seks nye stjerner til den funklende stjernehimmel over Alchemist 2.0,« lød det i anmeldelsen der endte på seks stjerner.

Alchemist har kokken Rasmus Munk bag roret, og rigmanden Lars Seier har smidt i underkanten af 100 millioner kr. på bordet, for at projektet kunne blive en realitet:

»Vi har truffet de dyre valg hele vejen igennem for at sikre en maksimal oplevelse, snarere end for at optimere afkastet. Hvis vi kan gøre denne restaurant internationalt kendt, som vi håber på, er der alle mulige fremtidige kapitaliseringsmuligheder og marketingsfordele, så man skal se investeringen mere holistisk end selve restauranten som stand alone,« har Lars Seier tidligere sagt til Berlingske.

Menuen på Alchemist koster 2.500 kr. pr. næse, og der er plads til 40 gæster i restauranten.

En præcis kopi af Andy Warhols halvrådne banan fra The Velvet Underground-coveret. Den er lavet på grønne bananer, tonkabønner og karamelliseret æggeblomme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.