Tør du? Københavnsk restaurant serverer ret med tre af verdens stærkeste chilier

Er det her Danmarks stærkeste ret? Prøv selv (og god tur på toilettet).

Foto: PR. Manddomsprøve eller værste mareridt?
Læs mere
Fold sammen

Det er koldt udenfor, og skiundertøj er herredyrt.

Smut i stedet forbi den indiske restaurant Kokken og Karry på Sønder Boulevard 54 på Vesterbro. De har nemlig sat en Hot Phal Lamb Curry på kortet, som nok skal give varmen. Og den er billigere end en stor dunjakke, den koster nemlig 89 kr., og her er der fem forskellige chilier i.

Læs også: Ny grillbar serverer 6 kg flæskestegs- sandwich og Oreo-shakes i Olsen Banden-lokaler

Lige en hurtig tur i chiliskole - chilier er stærke, fordi de indeholder den kemiske forbindelse capsaicin - og mængden af den måles i såkaldte Scoville-enheder.

Skalaen går fra 0 til 16.000.000 for rent capsaicin. En enkelt dråbe ren capsaicin opløst i 100.000 dråber vand er - i følge Wikipedia - stærk nok til at give blister på tungen.

Os normale mennesker plejer at få sved på næseryggen, stå mentalt af og frygte næste dags toiletbesøg (ja, skidtet brænder begge veje) omkring de 500.000 scoville - eller ca. en normal habanero opvokset i gode betingelser med både sol og varme.

Læs også: Københavnsk burger kåret som en af verdens 27 bedste

I Kokken og Karrys Hot Phal Lamb Curry bruger de altså fem forskellige slags, og de er alle valgt fra øverste hylde - og købt hos Chili Klaus.

Tre af chilierne har alle på et tidspunkt været kåret til verdens stærkeste chili, men grænsen bliver hele tiden skubbet af opfindsomme dyrkere, så vi tør ikke lægge hovedet på blokken og kalde dem verdens pt. stærkeste, men lad os bare sige, de er godt deroppeaf.

Læs også: Kom med til Københavns første gin-festival

Retten består blandt andet af Carolina Reaper som har et 1.569.300 gennemsnit på Scoville skalaen og kan toppe helt oppe på 2.200.000.

Der er også Trinidad Scorpion i retten, som med sine omkring 1.463.700 også suser lidt i ørene. Sidste hygge-chili er Trinidad Moruga, som ligger omkring de 1.200.000 scoville og er kendt for at give en stigende brændende mundfølelse.

Kokkene fra Kokken og Karry siger selv, at deres ret er så stærk, at de bruger gasmaske, når de tilbereder maden.

Hvis du spiser hele retten får du et diplom - og lad os så lige slutte med et tip.

Man får lyst til at drikke noget, ligeså snart capsaicin rammer tungen, men det bliver ikke opløst særlig godt i vand, men derimod fedt, så vælg mælk, kakaomælk eller fløde - og gerne koldt, det hjælper også.

Hvad: Hot Phal Lamb Curry
Hvor: Kokken og Karry, Sønder Boulevard 54, Vesterbro
Hvor meget: 89 kr.