Tidligere Noma-kok åbner japansk spisehus i nyt kvarter: »Vi kan ikke bare sidde og vente på, at pandemien driver over«

Kõnã hedder det nye spisehus, som fra næste uge vil servere den japanske hverdagsspise ramen. Bag stedet står østrigske Philipp Inreiter, som ud over at være medejer af Slurp Ramen Joint i Nansensgade har en fortid hos Noma.

Philipp Inreiter er medejer af Slurp Ramen Joint i Nansensgade og har desuden en fortid hos Noma. Nu slår han dørene op til et japansk spisehus i Carlsberg Byen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Raun
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange restauratører ville muligvis afholde sig fra at åbne et nyt spisested netop nu midt i en pandemi, der kan synes endeløs.

Risikoen for nedlukning og udsigten til cirka nul turister foreløbig holder dog ikke alle tilbage. 11 november åbner et nyt japansk spisehus, Kõnã, i Carlsberg Byen

»At åbne en restaurant er svært nok i det hele taget, og en pandemi oveni gør det ikke nemmere, fordi vi risikerer at blive lukket ned i en periode. Men vi er forberedt, vi har en plan B, hvis det skulle ske,« siger Philipp Inreiter fra lokalerne, som ligger i området Bag Elefanterne, der også huser Carls Øl- og spisehus og pizzarestauranten Surt.

At åbne en restaurant er svært nok i det hele taget, og en pandemi oveni gør det ikke nemmere, fordi vi risikerer at blive lukket ned i en periode. Men vi er forberedt, vi har en plan B, hvis det skulle ske,« siger Philipp Inreiter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Raun.

Til alle, der ikke har stiftet bekendtskab med ramen, består det i store træk af suppe, nudler og topping og kaldes gerne »det japanske hverdagskøkken«. Det er dog ikke maden, navnet Kõnã hentyder til. Det betyder derimod »hjørne« på japansk.

»Ideen er netop at skabe et hjørne i kvarteret, hvor beboerne kan mødes om et godt måltid,« siger Philipp Inreiter.

Tidligere Nomakok

Han er oprindelig fra Østrig, men har boet i Danmark i en årrække, hvor han blandt andet har stået bag gryderne på toprestauranter som Noma og Relæ. Herudover har han tilbragt tid i Japan for at studere ramen-traditionen på de to restauranter RyuGin og Hototogisu Soba House i Tokyo, hvoraf sidstnævnte modtog en Michelinstjerne i 2019.

Philipp Inreiter, indehaver af Kõnã

»Det er selvfølgelig ikke ideelt, men skal man se på det positive, er det, at der ikke sker særlig meget lige nu. Så måske er folk mere opmærksomme på det, der faktisk sker.«


Tiden i Japan gav ham og en makker inspiration til åbne Slurp Ramen Joint i Nansensgade i 2017 på et tidspunkt, hvor ramen begyndte at blive en mere udbredt spise på disse breddegrader.

»I starten var Ramen lidt ukendt for københavnerne, men jeg fornemmer, at folk har taget det til sig. Så nu, hvor vi har brugt masser af tid på at udvikle Slurp Ramen Joint, vil vi gerne noget mere,« siger Philipp Inreiter, som mener, at beliggenheden i Carlsberg Byen er en fordel.

Midt i pandemien åbner nyt japansk spisehuse i Carlsberg Byen, hvor man kan få retter som miso ramen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philipp Inreiter.

»Her er meget forskellig mad at komme efter. Man kan tage en øl på Carls eller en pizza fra Surt til forret, mens man venter på et bord på Kõnã, og runde af med en drink på Hotel Otillias rooftop-terrasse. På den måde kan det blive en helhedsoplevelse. Vi kan også godt lide området her med blandingen af historiske bygninger og høje huse,« siger han.

Fem kategorier

Menukortet i det nye spisehus er delt op i temaer. Der vil dels være en ramenbar, hvor man har udsigt til køkkenet, mens man et andet sted i lokalet, som er i to plan, kan spise mindre serveringer – a la tapas.

»Vi har i alt fem madkategorier, som indeholder alt fra yakitori-kylling (kyllinger på spyd, red.), tempura, sashimi og dumplings,« fortæller Philipp Inreiter, der – som alle andre – krydser fingre for, at der ikke er yderligere restriktioner på trapperne.

Der vil også være enkelte indslag fra andre lande – som her »Korean Fried Chicken«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philipp Inreiter.

»Uanset hvad tror jeg på, at vi mere end nogensinde bliver nødt til at gøre noget. Vi kan ikke bare sidde og vente på, at pandemien driver over. Det er selvfølgelig ikke ideelt, men skal man se på det positive, er det, at der ikke sker særlig meget lige nu. Så måske er folk mere opmærksomme på det, der faktisk sker,« siger han.