Sushidysten: AOK anmelder Letz Sushi

Gode forretter og pænt interiør kan ikke veje op for skammelig sushikvalitet og sejlende betjening

Foto: Kaspar Mørk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tilbage i efteråret 2013 fusionerede den delvist robotdrevne sushikæde DonDon med Letz Sushi, og vi besluttede derfor at aflægge det gamle/nye hovedsæde på hjørnet af af Nørre Farimagsgade og Frederiksborggade et visit. Med de nye indehavere er en ting i hvert fald sikkert: Indretningen er blevet langt pænere.

Letz Sushi har nemlig styr på det med marketing og design. De har lækker emballage, flotte møbler og et menukort med en fristende, grafisk opsætning. Det skal desværre vise sig, at omgivelserne bliver noget af det bedste ved besøget.

Efter at have ventet i godt 10 minutter i restauranten, som er halvtom, kommer tjeneren med menukortet. Der går endnu et kvarter, før vi får bestilt. Og selv om vi primært bedømmer maden, er betjeningen nødt til at få en endnu bemærkning med på vejen.

Da det er lørdag aften bestiller vi nemlig en flaske bobler til maden. Efter et kvarter finder de to meget unge tjenerpiger ud af, at der ikke er mere af netop den flaske på køl. De tilbyder at afkøle en, glemmer det, bliver mindet om det, glemmer det igen og efter 50 minutter (!) får vi vinen. Vel og mærke efter måltidet næsten er spist færdigt.

Efter vi har bestilt vinen (første gang) serveres en dejlig varm misosuppe og en skål med edamamebønner. Begge dele smager dejligt og lige efter bogen. Suppen er godt saltet med en lidt røget eftersmag, og bønnerne er stadig spændstige men lune. Vores "Månedens menu" med 14 udvalgte stykker lader vente på sig, men ankommer ved bordet efter en halv time.

Og hvilken skuffelse. En rulle med asparges i tempura har muligvis stået og kukkeluret siden formiddagen. Den "dybstegte" skorpe er i hver fald opløst til melklister, og aspargesen knaser, som var den rå. Risene omkring rullen falder fra hinanden, når man forsøger at dyppe i sojaen. To stykker nigiri er næsten ved at kollapse under vægten af alt for store stykker laks, som så oven i hatten er druknet i en heftig hvidløgsdressing. Det hele ryger dog ned ved hjælp af en dejlig skål chilimayo, som tilfører sushien bare en smule karakter.

Letz Sushi hiver sig op på én stjerne for forretterne og endnu en lille én for en hyggelig og storbychik atmosfære. Det kan godt være at prisen er sympatisk, men det er kvaliteten af sushien ikke.

Hvor meget: 135 kr. for månedens menu (14 stykker), misosuppe 28 kr. og edamame 28 kr. I alt 191 kr.

Denne anmeldelse er en del af Sushidysten: Letz vs. Haiku vs. Nørregade Sushi