Stilfuld poké-kæde klar til at indtage København

Snart vil der være en håndfuld MyPoké restauranter at vælge imellem. Den første er åbnet på Frederiksberg.

Foto: PR

Poké startede som koncept på de amerikanske solskinsøer Hawaii og var fiskernes lille fiske-snack, når de var på vej hjem efter fisketuren og lige skar nogle terninger rå fisk ud.

Japansk indflydelse fik dem i 70erne til at servere fisken med tang, løg, soya og knust candlenut, og pludselig havde man opfundet den moderne poke.

Og mange år senere ramte poké-tsunamien så Danmark.

8. februar 2018 slog en af de mest seriøse pokébarer så dørene op. Den hedder MyPoké, og første skud for dem blev på Gammel Kongevej 173, og planen er, at de indenfor et års tid gerne skulle have i hvert fald en håndfuld nye restauranter spredt over hele byen.

Læs også: Så kom poke endelig til København

Hovedinvestoren hedder Søren Sehested og er, udover tandlæge, også umådeligt glad for sund kost og er altså derfor nu sprunget ud som restauratør efter at have forelsket sig i poke-konceptet på en tur til Los Angeles.

Med sig har han dygtige folk, blandt andet driftsleder og køkkenchef Troels Würtz, der tidligere har slået sine folder det seneste årti hos Sticks'n'Sushi og Condesa.

»Da muligheden her bød sig, tog jeg på en inspirationstur til både London og Sverige for at se nærmere på pokébowls, og vi fandt frem til, at flere steder havde mayonnaisen overtaget smagsbilledet og gjort det hele lidt tungt. Vi sigter mere mod kvalitet end kvantitet med gode råvarer og detaljer i vores mad,« fortæller han.

Læs også: Kæmpe cirkus-tapasrestaurant på vej til København

Her er plads til 30 siddende gæster, som enten kan vælge de aske-sorte minimalistiske borde og stole eller tage plads i den høje spisebar i vinduet. Her er stilrent, blomster på alle borde som passer godt med de kæmpestore planter i de ligeså store krukker, der pryder stedet.

MyPoké bruger brune, italienske, økologiske sushiris som base - og de er tilføjet rød quinoa. Menukortet byder på flere forskellige signatur-bowls (90 kr.) med både fisk, men også udgaver med okse og kylling, og så er der et udvalg af snacks (35 kr.), som egentlig er små retter i sig selv - f.eks. avocado/tofu eller marineret tun med forårsløg.

Læs også: Lækker bøf-kæde rykker ind på Frederiksberg

Samtidig er her et udvalg af forskellige dressinger, allesammen hjemmelavede og især skal den hawaiianske huli huli fremhæves.

Det er en klassisk BBQ marinade lavet af soya, chili og hvidløg samt ananas der har fået lov til at stå og braissere i brun farin. Det hele bliver kogt ind, så ananassen er helt mør og væsken har en sirup-agtig konsistens. Massen blendes herefter til en homogen dressing, og voilá - huli huli.

Hvad: MyPoké
Hvor: Gammel Kongevej 173, Frederiksberg