Starbucks åbner i Københavns centrum

Verdens største kaffekæde sætter sig nu midt i København. Se hvor her.

Foto: ANDREW WINNING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>København har relativt mange kaffebarer. Men åbenbart ikke nok. Det synes verdens største kaffekæde, Starbucks i hvert fald ikke.

I 2007 åbnede den første Starbucks butik i Danmark, nærmere bestemt i Københavns Lufthavn, siden er der kommet ni andre til, så der nu er ti Starbucks butikker i Danmark - dog udenfor hovedstadens centrum.

Se også: Nominer din favorit til Byens Bedste Kaffe 2014

Det tal stiger snart. Til sommer rykker den amerikanske gigant nemlig ind på Københavns Hovedbanegård. 

Starbucks' største danske konkurrent på markedet er Baresso, som åbnede den første kaffebar i 2000. Siden har danskerne i den grad taget coffee-to-go og caffe latte-kulturen til sig, og i dag findes der 28 Baresso kaffebarer over hele landet, som Baresso selv ejer, og 13 franchise-drevne butikker.

Hver måned bliver der langet mere end 400.000 kopper kaffe over disken fra Baresso-barerne, men nu kan Baresso altså se frem til hård konkurrence fra verdens mest velkendte kaffemærke. Kommerciel direktør Anders Wall byder den nye spiller velkommen på det danske marked - omend med blandede følelser.

»Flere spillere på markedet er med til at udvide markedet og introducere god kvalitetskaffe til flere danskere. Så på den måde er det ikke noget, der ryster os,« har Anders Wall fortalt til Business og understreger, at Baresso tager Starbucks meget seriøst.

»Starbucks har været dygtige rundt omkring i verden, så der er ingen grund til at tro, de ikke også vil være dygtige i Danmark,« siger han.