Søren Frank: Disse danske restauranter får årets nye Michelin-stjerner

I aften uddeles årets Michelin-stjerner. Berlingskes mad og vinredaktør vurderer, at provinsen går frem ved årets uddeling - og at det er året, hvor Noma endelig får tre stjerner.

Michelin-stjerner. Fold sammen
Læs mere
Foto: pr

Award-showet i forbindelse med uddelingen af årets Michelin-stjerner finder sted i Aarhus, og det er svært at forestille sig, at guiden ikke har noget med i godteposen til Smilets By og resten af den danske provins. Men der er som altid spænding, og intet er sikkert, før den sidste stjerne er uddelt mandag aften.

Det kunne sagtens tænkes, at Wassim Hallals Frederikshøj vil få sin anden stjerne. Aarhus-restauranten besidder hele Michelin-pakken i form af et teknisk skarpt, relativt klassisk køkken, som har vist sig driftsikkert over tid med suveræn betjening og lækkert interiør.

Wassim Hallals Restaurant Frederikshøj fik i 2018 sin første Michelin-stjerne, og mandag kan det meget vel blive til to stjerner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen.

Det er også svært at forestille sig, at Michelin-guiden vil kunne forbigå Falsled Kro, som under det nye ejerskab med Michael Pram Rasmussen i spidsen og den nye køkkenchef Kasper Tind Hasse bag gryderne for alvor er trådt i karakter det forgangne år.

Rygterne taler desuden om, at Michelin-darlingen Paul Cunningham på Henne Kirkeby Kro har haft mange inspektørbesøg. Hvis det er sandt, tyder det på, at den tredje stjerne kunne være på vej til Vestjylland.

Andehjerne serveret i eget kranie på Noma. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Isager.

Hvad angår København er der ingen tvivl om, at guidens inspektører har besøgt det nye Noma 2.0 på Refshalevej. Selv om maden stadig er meget avantgarde, og man sagtens kan forestille sig, at en inspektør eller to er stået af på at spise andehjerne direkte ud af fuglens eget kranie, er dette den perfekte anledning til endelig at tildele Noma de tre stjerner, som resten af verden mener, at restauranten fortjener. Det var i hvert fald, hvad der skete i fjor, da Björn Frantzén i Stockholm bare tre-fire måneder efter at være genåbnet i en opgraderet version på en ny adresse fik den tredje stjerne.

Og så bliver det spændende at se, om Den Røde Cottage i Klampenborg kan holde på sin stjerne efter ejer- og kokkeskiftet i fjor. Jeg tror det, eftersom kvaliteten på ingen måde er gået ned.